Το Project και η δημιουργία Portfolio

Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία
1 Φεβρουαρίου 2018
Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο
21 Νοεμβρίου 2017

Το Project και η δημιουργία Portfolio

Οι συμμετέχοντες σ' αυτό το workshop καλούνται να επικεντρωθούν σ' ένα project (θεματική) της επιλογής τους, αφιερώνοντας όσο το δυνατό περισσότερο φωτογραφικό χρόνο σε αυτό.
Ο πυρήνας του project (θεματικής) έγκειται στις ουσιαστικές αναμνήσεις και τις εμπειρίες του καθενός, οι οποίες βρίσκονται ως μεταφορά σ' ένα σώμα δουλειάς, κι όχι σε μια και μόνο φωτογραφία.
Ακολουθώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο θα ανακαλύψουμε από κοινού το project (θεματική) του καθενός, βασιζόμενοι στην προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τον τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση του. Θα συζητήσουμε και θα αναπτύξουμε μια πλήρη εικόνα για το project σας, από τη σύλληψη μέχρι την τελική παρουσίαση. Η πρόκληση είναι να αποφευχθούν οι γενικολογίες και τα κλισέ και, αναζητώντας το συγκεκριμένο και το προσωπικό, να ανακαλυφθεί το μοναδικό.
Η ύλη του workshop χωρίζεται σε δυο ανεξάρτητα μέρη.
Ο/Η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να παρακολουθήσει είτε μόνο το πρώτο (θεωρητικό) είτε και τα δυο μέρη. Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση του δεύτερου (πρακτικού) μέρους, και μόνο.

1. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ (16 ώρες):

Ανάλυση του project - Ανακαλύπτοντας την προσωπική θεματική - Τρόποι προσέγγισης & εργασίας - Οπτική σκέψη και ανταπόκριση - Περιγραφή και αφήγηση - Μετατρέποντας τη σκέψη και το συναίσθημα σε οπτικά ενδιαφέρουσα εικόνα - Τρόποι οργάνωσης της δουλειάς.

2. ΠΡΑΚΤΙΚΟ (αναλόγως τη διάρκεια του κάθε project / 3 μήνες max.) :

Μετά το θεωρητικό μέρος και μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε project, θα έχω προσωπικές εβδομαδιαίες συναντήσεις με κάθε έναν από τους συμμετέχοντες (σε μέρα και ώρα που τον/την εξυπηρετεί), έτσι ώστε να ελέγχουμε την πρόοδο της δουλειάς του από κοινού, να συζητήσουμε το δημιουργικό όραμα και τις πρακτικές που θα βοηθήσουν αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, το πώς μπορεί να προχωρήσει το έργο του, και να δώσουμε τελική μορφή στο portfolio του/της.
Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια μια ώρα και μπορούν αν γίνονται είτε σε φυσικό επίπεδο είτε μέσω email και skype.
Κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες, θα γίνουν και τρεις τουλάχιστον ομαδικές συναντήσεις παρουσίασης δουλειάς, κατά τη διάρκεια των οποίων, βασιζόμενοι στις παρουσιαζόμενες φωτογραφίες, θα αφιερώσουμε χρόνο στην ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την εκάστοτε προσέγγιση.
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου (και του δεύτερου, πρακτικού μέρους), θα πραγματοποιηθεί έκθεση των συμμετεχόντων στον χώρο της Trii Art Hub, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Κασίμη.
Σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Επίσης, όλα τα τελικά portfolios θα δημοσιευτούν στο on line περιοδικό Light Readings (Lightreadings Mag) (https://lightreadingsmag.wordpress.com/)

► ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Βασικές γνώσεις χρήσης φωτογραφικής μηχανής (δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα)

► ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Έναρξη: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 5:00μμ.

Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:

Διάρκεια: 16 ώρες.
• Παραδόσεις:
- Σάββατο 2 Δεκεμβρίου: 05:00 - 09:00μμ.
- Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου: 06:00 - 10:00μμ.
- Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: 05:00 - 09:00μμ.
- Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου: 06:00 - 10:00μμ.
Κόστος Θεωρητικού Μέρους : 70€ + ΦΠΑ (Πληρωτέο εφ' άπαξ)

Β. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ:

(η παρακολούθηση του απαιτεί την παρακολούθηση του προηγούμενου θεωρητικού μέρους - προαιρετικό)
Δεκαπέντε (15) ώρες ή τρεις μήνες, προσωπικών συναντήσεων σε εβδομαδιαία βάση (σε φυσικό επίπεδο ή μέσω skype) , αναλόγως της διάρκειας του project και του προσωπικού προγράμματος του κάθε συμμετέχοντα. Τρεις (3) ομαδικές παρουσιάσεις δουλειάς διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών.
Κόστος Πρακτικού Μέρους : 180€ + ΦΠΑ (Τμηματική αποπληρωμή).

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης (www.kasimisphotography.com) Panayotis Kasimis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
➤ στο τηλέφωνο 698 9473730,
➤ στο email: panos@kasimisphotography.com

ή στην Trii Art Hub:
➤ www.trii.gr - Τηλ. 210 92 10 333