Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο

Το Project και η δημιουργία Portfolio
25 Νοεμβρίου 2017

Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο

ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Εισηγήτρια: Δρ. Εύα Κέκου (Ιστορικός Τέχνης, Θεωρητικός Πολιτισμού)

Τo σεμινάριο αυτό έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες σε έννοιες που αφορούν το δημόσιο και αστικό χώρο. Επίσης να τοποθετήσει μορφές τέχνης στο “δημόσιο” και μέσα από θεωρία και παραδείγματα, να διερευνήσει πώς οι νέες αυτές μορφές τέχνης συνδέονται με τη συμμετοχικότητα, τη διάδραση ή / και το “πολιτκό” ανάλογα.
Η τέχνη στο δημόσιο χώρο, αποτελεί πρόκληση τόσο ως προς τη κατανόησή της, αλλά κυρίως ως προς τη συμμετοχικότητά της και τη ποιότητα των συμμετεχόντων. Δημιουργείται λοιπόν ένας νέος τύπος «μουσείου» που φιλοξενεί κυρίως εφήμερες δράσεις σε δημόσιο ή/και αστικό χώρο: gaming project, public art project, video projection σε ανοιχτό χώρο, locative media- συμμετοχικά πρότζεκτ όπου οι νέες τεχνολογίες παίζουν καταλυτικό ρόλο.Eνίοτε φιλοξενούνται και δράσεις όπως περφόρμανς, που απαιτούν συμμετοχή κοινού για τη πραγματοποίηση.
Στο σεμινάριο θα δοθούν, συγκεκριμένες περιπτώσεις από τον αστικό χώρο της Αθήνας ως παραδείγματα,που αφορούν το διάστημα 2012-2017 και θα μελετηθούν οι δράσεις σε αναφορά με την αρχιτεκτονική, τη μετεξέλιξη της τέχνης αλλά και έννοιες που προέρχονται από τις πολιτισμικές σπουδές και τη κοινωνιολογία.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει εντατικό χαρακτήρα υλοποιείται σε ένα τριήμερο (16 διδακτικές ώρες, Δεκέμβριος 2017). Απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους των καλλιτεχνικών σχολών, επαγγελματίες στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο με κίνητρο την αγάπη για την τέχνη.

Κόστος συμμετοχής:150 ευρώ+Φ.Π.Α και 110+Φ.Π.Α για ανέργους και φοιτητές.
Υποβολή ενδιαφέροντος έως 24/11/2017, πληροφορίες: 210 9210333/697201118
info@trii.gr
ekekou@gmail.com