Ταξιδεύω στον Κόσμο με την Τέχνη

Εργαστήρι Ζωγραφικής / Painting Masterclass
8 Σεπτεμβρίου 2017
Σεμινάριο Εικαστικού Κοσμήματος
8 Σεπτεμβρίου 2017

Ταξιδεύω στον Κόσμο με την Τέχνη


Από 8-10-17 Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11:00-14:00
Στο TRII ART HUB Δράκου 9 Κουκάκι (30μ. από το σταθμό μετρό Συγγρού Φίξ) Τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

Ταξιδεύουμε στον κόσμο και στον χρόνο και επισκεπτόμαστε από σπήλαια και κατακόμβες μέχρι μουσεία και ναούς. Μαθαίνουμε για όλες τις εκδηλώσεις την ανθρώπινης δημιουργικής έκφρασης που ονομάζεται πολιτισμός. Από σπηλαιογραφίες και τελετουργικά ειδώλια θρησκείες, μέχρι μοντέρνα πρωτοποριακά και σύγχρονα κινήματα, ανακαλύπτουμε την τέχνη και τον πολιτισμό των ανθρώπων της εκάστοτε εποχής και περιοχής και εμπνεόμαστε από τις μορφές τέχνης, τις διαφορετικές τεχνικές και τεχνοτροπίες που χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν. Με οδηγό την έμπνευση, τις ιδέες που προκύπτουν, την καθοδήγηση των εμψυχωτών μας και χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης, δημιουργούμε πρωτότυπα και μοναδικά έργα (ζωγραφικά, γλυπτική, χορό, θέατρο, φωτογραφία, εγκαταστάσεις κλπ).Μέσω αυτής της διαδικασίας δημιουργούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε,με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο.
Ένα εργαστήρι με πολλούς και διαφορετικούς κύκλους μαθημάτων, (από ένα έως 6 μαθήματα ο κάθε κύκλος) που μας βοηθά να κατανοήσουμε το πως οι άνθρωποι συμπορεύονται και αλληλοεπηρεάζονται, πώς και που η τέχνη χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες, πως εξελίσσεται μέσα από δάνεια και αντιδάνεια,πόσο οι μεγάλοι, μοντέρνοι και σύγχρονοι καλλιτέχνες έχουν επηρεαστεί απο όλες τις περιόδους της τέχνης και εν τέλει, πως η Τέχνη ήταν και είναι βασική ανάγκη των ανθρώπων και μας ενώνει.

Κύκλοι μαθημάτων:

-Το Ταξίδι της Τέχνης:(6 μαθήματα)
-Με την Τέχνη Γνωρίζω τις Θρησκείες (6 μαθήματα)
-Workshop Performance Art
Το Σωμα ως μέσο έκφρασης συνειδητών και ασυνείδητων καταστάσεων.(4 Μαθήματα)
-Μοντερνισμός (3 μαθήματα)
-Ο μύθος του Ευρυσίχθωνα.Τέχνη και οικολογία (1 μάθημα)
-Μ.Ο.Μ.Α Επίσκεψη μουσείου (2 μαθήματα)

Εισηγητές και εμψυχωτές: Πηνελόπη Παπαιωάννου, Εικαστικός απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Ιωάννα - Μαρία Γιακουμάκη, Εκπαιδευτικός, Αντώνης Μάρος Εικαστικός Ηθοποιός, απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και δραματικής σχολής Βεάκη. Γιάννης Αντωνίου Χορογράφος, χορευτής. Απόφοιτος της σχολής της όπερας του Αμβούργου, Κρατική Σχολή Χορού Κ.Σ.Ο.Τ. Αθήνας, Θοδωρής Τράμπας Απόφοιτος Ανώτατης Σχολής