Σεμινάριο Οπτικής Παιδείας & Ανάπτυξης βλέμματος

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας περί Εαυτού
4 Σεπτεμβρίου 2017
Εργαστήριο Εναλλακτικής Σωματικής Έκφρασης
4 Σεπτεμβρίου 2017

Σεμινάριο Οπτικής Παιδείας & Ανάπτυξης βλέμματος

Ως φωτογράφοι, έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από το viewfinder μας.
Μέσω της εκπαίδευσης έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και να «μεταφράζουμε» τη ζωή γύρω μας σε γραμμές, όγκους, υφές, φωτεινά και σκιερά, ή στο είδος της φωτογραφίας που λέμε στον εαυτό μας πως μας ενδιαφέρει και ασχολούμαστε.
Όμως, πως αντιλαμβανόμαστε την ίδια τη ζωή πριν την εγκλωβίσουμε στο κάδρο μας; Πριν τη μεταφράσουμε με τις δικές μας φωτογραφικές προκαταλήψεις; Τι επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε και τι όχι; Γιατί και πως το κάνουμε; Μπορούμε, πέρα από το να κάνουμε ένα «σωστό» κάδρο, να το γεμίσουμε με ήχο ή σιωπή; Σ’ αυτό το σεμινάριο θα στοχεύσουμε στην εκμάθηση της φωτογραφικής γλώσσας και στη χρήση της, πέρα από είδη, ρεύματα, κατευθύνσεις ή σχολές. Στη διάρκειά του δεν θα ασχοληθούμε μόνο με τη φωτογράφηση και την κριτική, αλλά θα προχωρήσουμε βαθύτερα. Θα μιλήσουμε για την καλλιτεχνική πρόθεση και θα αρχίσουμε να θέτουμε τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό και τη δουλειά μας. Θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε πως και τι βλέπουμε, καθώς και τι σημαίνει «να βλέπεις». Θα εστιάσουμε στη χρήση της φωτογραφικής γλώσσας από τον κάθε ένα από τους συμμετέχοντες, καθώς και στο πως θα μπορέσει να την αναπτύξει μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες, εξελίσσοντας έτσι τον φωτογραφικό του λόγο.

Η ανανεωμένη ύλη του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνει και την εξέλιξη του καλλιτεχνικού βλέμματος, όχι μόνο στη φωτογραφία, αλλά και σε άλλες οπτικές τέχνες, όπως η ζωγραφική και ο κινηματογράφος.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σοβαρά ασχολούμενους με τη φωτογραφία, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τις οπτικές τέχνες. Κατά τη διάρκειά του, δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα.
Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης (www.kasimisphotography.com)

ΣYNOΠTIKA:
• Έναρξη: Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στις 6:30 μμ.
• Συναντήσεις: Κάθε Τρίτη, 6:30 - 10:00μμ.
• Διάρκεια: 3 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου 2017 (27 ώρες).
• Συμμετέχοντες: 25 άτομα (max.)
• Κόστος: 95€ (συν ΦΠΑ)

Εκπτώσεις:
➤ 25% - Για εγγραφές έως 22 Σεπτεμβρίου
➤ 50% - Για όποιον το έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν.

• Χώρος Διεξαγωγής: Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι, Αθήνα (50 μέτρα από τη στάση Μετρό "Συγγρού Φίξ", έξοδος Δράκου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
➤ με προσωπικό μήνυμα,
➤ στο τηλέφωνο 698 9473730,
➤ στο email: panos@kasimisphotography.com
ή στην Trii Art Hub:
➤ www.trii.gr - Τηλ. 210 92 10 333